Een nieuwe plek voor Oase Oosterbeek!

Alweer ruim een jaar geleden hoorden we dat de locatie Overdal van Vilente gaat sluiten ten behoeve van de bouw van een nieuw complex van Vilente. Oase Oosterbeek huurt haar ruimten op de begane grond van dit gebouw. In de nieuwbouw die in de toekomst op dezelfde locatie zal verrijzen zal geen plaats meer zijn voor Oase Oosterbeek.

Tijdens de zomervakantie, nadat we vanwege corona tijdelijk niet in Overdal terecht konden, hebben we gebruik gemaakt van een ruimte in De Klipper, het gebouw waar ook de bibliotheek van Oosterbeek gevestigd is. We hebben daar op 10 maandagen inloop gehouden. Op dat moment waren we ook in gesprek met de Bibliotheek Veluwezoom over de mogelijkheden voor een plek in De Klipper. De achterste ruimte, zaal 5 is groter dan onze huidige huiskamer, heeft veel ramen,  een klein terrasje buiten en een pantry. Ideaal voor ons.

Deze gesprekken hebben hun vruchten afgeworpen. Vanaf het nieuwe jaar is Oase Oosterbeek welkom in De Klipper.

verhuizen

We nemen al onze spullen gewoon mee. De nieuwe plek zal er dus vertrouwd uitzien. Onze eigen tafels, stoelen, kopjes, schoteltjes, boeken en kunstwerken worden onderdeel van de inrichting in de zaal die we gaan gebruiken.

En we blijven gewoon zoals we zijn. Kopjes koffie drinkend elkaar vertellen over wat we zoal meemaken, wat het leven ons geeft. Lezingen, cursussen en meditaties organiseren. En hopelijk, na de corona, ook weer snel samen eten.

inlooptijden

Op de nieuwe locatie willen we de inlooptijden graag gaan aanpassen. We willen aansluiten op de drukke momenten in de bibliotheek en op de markt op donderdag, die nu heel dichtbij is. Op maandagochtend is de bibliotheek gesloten. Daarom zullen we vanaf het nieuwe jaar open zijn op:

  • Dinsdagochtend van 09:30 – 12:00 uur
  • Donderdagochtend van 09:30 – 12:00 uur

Dinsdag 12 januari zullen we dus ons eerste inloopmoment in De Klipper hebben.

Omdat de nieuwe locatie ruimer is zullen we niet langer de inloop in twee shifts indelen. Er is binnen de anderhalve meter regel officieel ruimte voor 14 personen, wij kiezen hierbij voor 10 gasten en 2 vrijwilligers. Het aantal dat we ook in augustus hebben gehanteerd.

Een grootse opening, waarbij we u allemaal van harte willen uitnodigen, zullen we nog even moeten uitstellen. U hoort daar later meer over.