Autobiografisch Schrijven, serie 3

In deze cursus gaan we zeven vrijdagochtenden schrijven over jouw leven. Met eenvoudige korte schrijfopdrachten gaan we herinneringsbeelden en gebeurtenissen zintuiglijk beschrijven. Hoe eigener we schrijven hoe mooier. We schrijven geen complete biografie, eerder korte stukjes welke beeldende miniatuurtjes kunnen worden. Samen schrijven, voorlezen en luisteren inspireert en stimuleert het schrijven. Schrijfervaring is niet nodig. Plezier en veiligheid in de groep staan bovenaan.

Autobiografisch schrijven, iedereen kan het!

“Schrijven is magie, het brengt je leven in samenhang met de wereld. Schrijven brengt de feiten en gebeurtenissen zo dichtbij, dat ze hun geheim bijna prijsgeven. Het geheim van het leven van de zin en betekenis ervan.” Willemijn Soer in haar boek Autobiografisch schrijven.

Data en kosten

De cursus vindt plaats op 7 vrijdagochtenden van 10:00 tot 12:30 uur. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van € 20,– voor het gebruik van de ruimte en de koffie of thee. De groep bestaat uit 6 tot 8 personen. Opgave vooraf is nodig en mogelijk door een mail te sturen aan info@oasemail.nl, door een appje te sturen of een bericht in te spreken op 06 – 58 78 07 05.

De data zijn:

  • 20 september
  • 4 oktober
  • 18 oktober
  • 1 november
  • 15 november
  • 29 november
  • 13 december

Lida van der Maat heeft vanaf 2010 diverse schrijfcursussen gevolgd bij Willemijn Soer in Zeist. Het autobiografisch schrijven in verschillende groepen heeft haar daarna veel ervaring, inspiratie en vervulling gegeven. Heel graag brengt zij deze ervaring en haar enthousiasme over aan anderen.

Jarenlang heeft Lida met veel plezier als leidinggevende in de gezondheidszorg gewerkt. Hierbij was het verbinding maken met de andere mens de belangrijke essentie. Dat mensen zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelen. Daarbij is communicatie als praten, luisteren, schrijven en het aanwezig zijn belangrijk. Mensen in hun kracht zetten en inspireren maakt haar bij. Deze aspecten komen terug in de vorm van het autobiografisch schrijven die in de cursus aan bod komt

Naast het schrijven wandelt Lida graag in de natuur, schildert ze, werkt ze met veel plezier in de tuin en doet ze ontwikkelingswerk in Afrika. 

Deze cursus wordt u aangeboden in samenwerking met De Zoomerij.

Datum

20 september 2024

Tijd

10:00 - 12:30

Locatie

Onze Huiskamer
Generaal Urquhartlaan 1, Oosterbeek
Categorie