Oase Oosterbeek zit niet stil

Veel mensen denken dat – nu onze huiskamer vanwege de coronacrisis gesloten is – het werk dat we doen stil ligt. Integendeel, Oase Oosterbeek is heel actief. In de vorige nieuwsbrief konden we u berichten over hoe we ons werk in Oosterbeek momenteel hebben hebben vormgegeven.

Hans Lammers en Jeroen van Slooten bieden waar nodig extra begeleiding. Dit komt deels voort uit de gesprekken die de vrijwilligers voeren maar mensen weten hen ook direct te bereiken.

De maatregelen om besmettingen te voorkomen leveren natuurlijk een risico op vereenzaming. Maar we zien in onze nieuwe manier van werken ook dat we juist op een dieper niveau met elkaar in contact zijn. De gesprekken die gevoerd worden gaan vaak over wezenlijke dingen. Dit dankzij de inzet van onze vrijwilligers die al onze bezoekers wekelijks bellen.

Zomaar wat citaten die dat illustreren:

“Met […] heb ik een diepgaand gesprek gehad […], over corona, over onze verwachtingen en gedachten over hoe en of de maatschappij zal veranderen: filosoferen dus. Zij vindt dat fijn, en is blij dat ze nu zoveel tijd heeft om over deze zaken na te denken.”

“Ze was er zó vol van, kon niet ophouden. Ze bedankte me dat ze het aan me had kunnen vertellen. Ik had het gevoel, dat ik op het juiste ogenblik gebeld had.”

“Ik heb hem gevraagd of hij van lezen houdt. Niet echt, terwijl hij wel een hele boekenkast vol boeken heeft.  Op mijn vraag :”hoe kan dat dan?” was zijn antwoord: “die zijn allemaal van mijn vrouw”.  En dus weer over zijn vrouw gepraat; dat doet hem wel goed heb ik het idee.”

“[…] blijft me verbazen. Ik heb eerder nooit individueel met hem gesproken. Nu dus wel en ik ontdek een heel andere […].”

“Als we ons gesprek beëindigen, is hij altijd opgewekt!”