Oase weer helemaal open

Vanaf 5 juni mogen buurthuizen en ontmoetingsplekken weer open. De deuren van Oase Oosterbeek zullen dus weer open staan voor iedereen, ook kunnen we weer activiteiten organiseren zoals Brood voor Onderweg of de meditatiegroep. Maar natuurlijk vooral voor iedereen die even binnen wil lopen voor een kopje koffie (of thee) en een praatje.

Hoeveel personen mogen er in de huiskamer van Oase zijn?
In de huiskamer zijn 12 vaste zitplaatsen, dat is meteen het maximale aantal bezoekers. Deze stoelen mogen niet verplaatst worden, alleen zo kunnen we de anderhalve meter goed bewaren.

Kan je zomaar even binnenlopen voor een praatje?
Ja, dat kan. Als mensen spontaan langs willen komen kunnen ze aan de deur reserveren. Ieder bezoek wordt in een loboek geregistreerd voor bron- en contactonderzoek. Als we dat nog niet hebben vragen we je naar je telefoonnummer en/of je emailadres. En we vragen of je corona gerelateerde klachten hebt.

Moet je de hele tijd een mondkapje op?
Totdat je een plekje hebt gevonden in de huiskamer, draag je een mondkapje. Als je op je plek zit kan je die af doen (met ander halve meter afstand tot anderen). Ga je opstaan om naar de wc te gaan of iets te halen, dan doe je je mondkapje weer op.

Hoe zit dat dan met de bibliotheek?
Ook in de bibliotheek kunnen een maximaal aantal bezoekers toegelaten worden, zij werken met het systeem met de boodschappenmandjes. Ben je in de bibliotheek en wil je even bij Oase binnenlopen dan kan dat gerust. Kom je alleen voor Oase, gebruik dan de kleine entree, rechts aan het einde van de parkeerplaatsen. Daar hoef je geen mandje te pakken.

Welke activiteiten gaan weer starten?
We zullen zo snel mogelijk weer starten met Brood voor Onderweg, onze wekelijkse lunch. Ook zal de meditatiegroep weer opstarten. Als dat zo ver is vind je deze activiteiten in onze agenda.