Onderzoek ‘Zicht op armoede in Renkum’

Armoede is een begrip waar liever niet over gepraat wordt. Mensen met een gebrek aan geld voelen zich erdoor in een hoek gezet. Andere mensen schamen zich ervoor dat het bestaat. We noemen dit woord dus liever niet. Toch merken wij, organisaties binnen de gemeente Renkum, dat we het wel moeten bespreken. Wij bieden hulp, maar denken dat te weinig mensen hiervan weten. Of misschien weten mensen het wel, maar kiezen ze er niet voor om hulp te vragen. Hoe komt dit? En hoe kunnen wij bereiken dat mensen met een armoedeprobleem de weg naar ons wél weten te vinden?

Al deze vragen willen we aan de orde laten komen in dit onderzoek. Wij willen dus graag in contact komen met mensen, die lastig rondkomen of kwamen. Zij zijn tenslotte degenen met ervaring. Zij kunnen aangeven hoe we hen het best kunnen helpen. Wij moeten luisteren, goed luisteren. En dat is wat we in dit onderzoek gaan doen.

Onderzoeker

Mijn naam is Jeroen van Slooten, 47 jaar oud, getrouwd, vader van twee volwassen kinderen. Ik woon in Heelsum en werk als coördinator voor inloophuis Oase Oosterbeek. Binnen mijn HBO-studie theologie is armoede een belangrijk onderwerp.

Opzet

Ik werk in dit onderzoek met groepsgesprekken, waarbij ik ook tijd wil nemen om samen te eten. Je mag één keer komen maar ook vaker. Zo kunnen we op een ontspannen en aangename manier met elkaar in gesprek zijn en ervaringen uitwisselen.

Vragen

Stel je vragen aan degene die je over dit onderzoek vertelde. Als je er niet uit komt kan je ook terecht bij mij, via mail: j.vanslooten@oasemail.nl, een appje/sms aan 06-15197848 of door even te bellen. Hier kan je je ook opgeven.

Wil je meepraten, dan nodig ik je van harte uit. We vragen alleen van je dat je spreekt uit ervaring. Als je zelf vindt dat je ooit met het onderwerp armoede te maken hebt gehad, in welke vorm dan ook, ben je welkom.

Data

Dinsdag 26 maart

16:00 – 18:00 uur

Oase

Generaal Urquhartlaan 1, Oosterbeek

Donderdag 11 april

16:00 – 18:00 uur

Buurth

Bart Crumstraat 18, Heelsum

Maandag 22 april

16:00 – 18:00 uur

Huis van Renkum

Europalaan 11, Renkum

Geef je op bij Jeroen van Slooten via mail: j.vanslooten@oasemail.nl, een appje/sms aan 06-15197848 of door even te bellen.

Kosten

Aan je deelname aan dit onderzoek zijn geen kosten verbonden. We kunnen de maaltijd gratis aanbieden.

Meer informatie over dit onderzoek

Dit onderzoek komt voort uit De Alliantie. De organisaties die het onderzoek laten doen zijn: Gemeente Renkum, Renkum voor Elkaar, Rechtswinkel Renkum, het Interkerkelijk Diaconaal Platform Renkum, Oase Oosterbeek, Energiebank regio Arnhem, Buurth in Heelsum, en Kreek in Oosterbeek. Alle informatie over dit onderzoek lees je in het onderzoeksplan dat je hier kan downloaden.