Thee met Thema

“Het is bovenal een heel troostend boek.” Met deze waarneming begon Eveline Bolt haar interview met Fokke Obbema. Bij Thee met Thema, deze avond in de Vredebergkerk, werd de Volkskrant-journalist bevraagd over de zin van het leven, naar aanleiding van de bundeling van 40 interviews over grote levensvragen die hij hield nadat een volkomen onverwachte hartstilstand hem bijna het leven kostte. Het is troostend te beseffen dat je niet de enige bent die zich voelt ‘aanmodderen’ als het deze grote vraag aangaat.

Uiteindelijk zijn volgens Fokke Obbema vooral de kwetsbaarheid van het bestaan en de noodzaak van verbinding thema’s die boven komen drijven. De zoektocht naar zin is vooral de weg van de mens en zijn verhaal. Het los durven laten van het ego dat je nooit helemaal kwijt raakt en het toe durven laten van het kleine goede. De zin van het dagelijkse. “Heb het er over” was zijn advies, “met vrienden en familie.” Het is een vraag die besproken moet worden en waarbij je spiegels nodig hebt, mensen die je vragen stellen.

Bij Oase Oosterbeek beginnen we daarom een serie gesprekken over dit thema. Ieder gesprek nemen we een interview uit het boek ‘De zin van het leven’ als leidraad voor een gesprek. Welke inzichten in het verhaal spreken ons aan? Hoe passen deze inzichten in onze zoektocht naar betekenis? Een boeiende serie middagen met Jeroen van Slooten als gespreksleider.

De gesprekken vinden plaats op de dinsdagen 13 oktober, 10 november en 15 december van 15:00 – 17:00 uur in de huiskamer van Oase Oosterbeek. U kunt een middag uitkiezen maar natuurlijk ook alle middagen komen. Meer informatie vindt u in onze agenda.