Nieuws

“ontmoeting, gesprek, rust en inspiratie”

Nieuwsbrieven

2018 juli – Dank aan de vrijwilligers.
2018 mei – Oase Oosterbeek ontwikkelt zich verder.
2018 april – Mantelzorg.
2018 maart – Vrijwilliger.
2018 februari – Individueel gesprek.
2018 januari – Nieuwjaar.


Nieuws

Cursus Autobiografisch schrijven afgerond
Jeroen Hendriksen schrijft:

Voor mij is de afsluitende bijeenkomst, nadat we elkaar drie maanden niet gezien hebben, een feest. Alle draadjes van al die verhalen komen bij elkaar, worden aan elkaar verbonden en laten opnieuw een inkijkje zien in het levensverhaal van de cursisten. Geen makkelijke verhalen. Alle vijf hebben ze wel het een en ander voor de kiezen gehad in hun leven. Al schrijvend en de laatste bijeenkomst voorlezend ontstaat er lucht, ruimte en perspectief. Want een levensverhaal opschrijven is niet alleen een blik op het verleden, maar vertelt ook wat je er nu mee wilt en in de toekomst. We stellen elkaar vragen. Zeggen: wat prachtig verwoord of nu snap ik het pas of: dit is net een preek. Dat heet dan elkaar feedback geven, maar is er op gericht elkaar verder te helpen elkaar te verstaan en te begrijpen. Als heel vertrouwde vrienden na zeven bijeenkomsten. Iedereen tevreden naar huis en verder met zijn of haar levensverhaal, want dat is natuurlijk nooit af. Je doet het uiteindelijk voor jezelf en opent daarmee een wereld vol reflectie, een lach en een traan. Net het echte leven zei een van de cursisten.

In januari nog een keer zo’n cursus. Er is nu al één aanmelding dus laat de Oase maar wat van je horen via activiteiten@OaseOosterbeek.nl of neem voor informatie even contact met mij op: j.hendriksen132@upcmail.nl

Terugblik informatiemarkt ‘Samen voor een geletterd Nederland’
Op woensdag 5 september organiseerde Taalhuis Veluwezoom deze informatiemarkt in de Week van de Alfabetisering, die Stichting Lezen en Schrijven ieder jaar initieert om laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen.

Ook een vertegenwoordiger van het Taalcafé Oase was hierbij aanwezig.