Nieuws

“ontmoeting, gesprek, rust en inspiratie”

Nieuwsbrieven

2018 april – Mantelzorg.
2018 maart – Vrijwilliger.
2018 februari – Individueel gesprek.
2018 januari – Nieuwjaar.
2017 december – De basis versterken.
2017 oktober – Lezing: Ervaring van een rechter.
2017 september – Wandeling Wolfheze.
2017 juni – Vrijwilligers en vrienden avond.


Nieuws

Bezoek burgemeester Renkum
Donderdag 17 mei bracht de burgemeester van de gemeente Renkum, mevrouw Agnes Schaap, een bezoek aan Oase Oosterbeek. Ze wilde zich laten informeren over het initiatief dat nu een paar jaar staat en grotendeels wordt gedraaid door vrijwilligers.

Hans Lammers, initiatiefnemer, vertelde wat Oase Oosterbeek zo uniek maakt. Het is een plek waar iedereen welkom is en elke vraag bespreekbaar. Het kan soms lang duren voor gasten zich zo vertrouwd voelen dat ze hun verhaal en hun vragen durven delen. Soms hele concrete vragen waar snel een antwoord op te vinden is, maar soms ook lastige levensvragen waarbij het goed is om er samen bij stil te staan en aandacht te schenken aan diepere oorzaken en de gevolgen die ervaren worden.

De burgemeester heeft onder het genot van koffie en zelfgebakken taart uitgebreid gesproken met gasten en vrijwilligers.

Kennismaking met Anne van der Most
Mijn naam is Anne van der Most, ik heb heel lang in de gemeente Renkum gewoond, eerst samen met mijn man en kinderen en de laatste zeven jaar woon ik alleen, in Oosterbeek.

Ongeveer twee jaar geleden las ik een oproep in de krant om je aan te melden als vrijwilliger bij Oase onder andere om met mensen in gesprek te gaan die daar behoefte aan hebben. Ik heb mij toen opgegeven. Als vrijwilligster bij Sensoor heb ik een intensieve training gehad om maar na tien jaar was het tijd om daarmee te stoppen. Mijn opgebouwde deskundigheid wil ik nu gebruiken bij Oase Oosterbeek.

Er hangt een briefje aan mijn muur met de tekst: In de derde helft heb je soms de behoefte om door te geven wat je zelf hebt ontvangen: “de rimpeling”. Dat had ik graag zelf bedacht want dat is wat ik ook voel, noem het mijn motivatie…”.

Vrijwilligers
Wilt u betrokken zijn bij Oase? Vindt u het ook waardevol om iets voor een ander te kunnen betekenen?

Wij zoeken:
– gastvrouwen en gastheren die de inloop begeleiden op de maandagochtend of de donderdagmiddag;
– penningmeester voor het Bestuur;
– een secretarieel/administratieve kracht voor een paar uur per week.
Lijkt het u leuk om een van deze taken op u te nemen, stuur dan een mail naar info@OaseOosterbeek.nl t.a.v. Hans Lammers